Viktigt Meddelande: Dr Marcus Gerlee är av hälsoskäl förhindrad tills vidare att bedriva sin verksamhet som praktiserande plastikkirurg. Patienter med akuta plastikkirurgiska problem hänvisas till närmaste plastikkirurgiska klinik. Förändrade förhållanden meddelas skyndsamt.

Mummy makeover

Mummy makeover

I USA och stora delar av världen är begreppet ”mommy makeover” ett känt begrepp sedan lång tid tillbaka. Efter graviditet och amning förändras kroppen drastiskt för många och acceptansen för den förändrande kroppen kanske du har svårt att finna dig i.
Din kropp är ditt tempel brukar det sägas och det är något stämmer till allra högsta grad. Vid en stor viktnedgång, vid graviditet och amning och efter många misslyckade försök att förändra kroppsdelars utseende genom träning så vänder många sig till specialister i plastikkirurgi. Du kan få en känsla av att du lider av kroppsfel men vi kan se till att öka dina chanser till en inre balans med ett förändrat yttre. Det finns flera operationer som kan genomföras för att återställa det yttre och vi utför alla de ingrepp som anses vara medicinskt försvarbara genom medicinskt beprövad erfarenhet. Att kroppen förändras på grund av graviditet är för många oundvikligt men har du svårt att identifiera dig med din ”mammamage” eller bröst som hänger finns det fler behandlingsalternativ. Vi gör en behandlingsplan som passar just dig och dina önskemål.

När du söker specialister i plastikkirurgi hos oss, kommer dessa, med lång erfarenhet som kommer möta dig med den respekt och den förståelse du förtjänar. Du ska inte behöva skämmas eller ha men av problem som går att lösa och detta ser vi till.

Svar på många av dina frågor kan du få genom att läsa på denna sida. Om du föredrar personlig kontakt och hellre bokar en tid för konsultation på telefon eller hos kliniken så ordnar vi självklart detta. Vi ser gärna att du kontaktar oss vid frågor eller önskemål.

Om Mummy makeover

Kostnad & Info

Vilka operationer kan vara aktuella?

I regel är det mage och bröst som påverkats mest av din graviditet. Om du fått en mammamage är det i regel mest aktuellt med en bukplastik och i vissa fall i kombination eller endast en fettsugning. Bristningar som uppstått efter graviditet och utspänd mage som uppstått efter graviditet kan på ett ganska okomplicerat sätt rättas till. Brösten påverkas hos vissa kvinnor även mycket av graviditet och vid konsultationen avgörs det utifrån dina önskemål om det är en bröstförstoring som ska göras eller ett bröstlyft, vissa fall är det nödvändigt att kombinera ingreppen. Ett försämrat sexualliv på grund av förändringar i underlivet efter graviditet är en vanlig anledning till att vända sig till Gerlee. Intimkirurgi görs många gånger i kombination med andra ingrepp om du så skulle önska. Har du andra funderingar och problemområden är du självklart välkommen att ta upp dessa med din plastikkirurgi på Gerlee.

Livet före och efter barnen

Många pratar om livet före och efter barnen. För många gäller detta även mammas kropp och slår inte kroppen sig till ro med hjälp av bra kost och träning utan bukmuskulatur läker inte och brösten blir bestående hängande och tomma efter operation. Att 20-25 åringar är den vanligaste plastikkirurgiska kunden är baserat på fördomar utan vår vanligaste patientgrupp består av mammor som är 30+. Eftersom det finns stora biologiska skillnader i hur kroppen utvecklas efter graviditet så behöver man inte skämmas för att vända sig till en specialist som kan återställa det som kroppen inte själv klarar att återställa. Den mest prioriterade operationen brukar vara att återställa brösten med hjälp av ett bröstlyft eller bröstförstoring med implantat. Eftersom huden blir mindre elastisk med åldern, och vid vilken ålder är även högst individuellt, så lider många av sin mammamage, något du inte behöver göra. Vi rekommenderar vanligtvis att man använder sig av en gördel strax efter graviditet men har inte detta hjälpt så kan vi återställa även en mage där bukmuskulaturen gått isär. Patientgruppen av mammor är vanligtvis den mest tacksamma grupp av patienter då de märker en stor skillnad på hur de upplever och känner sig. Förutom ett förbättrat sexuellt liv, mindre slapp hud och mindre sliten kropp så ökar i regel självförtroendet väldigt mycket. När du kommer till Gerlee så kan vi ge våra rekommendationer utifrån dina önskemål och ta fram den behandlingsform som passar dig bäst.

Varför göra en förändring?

Trots att det för många är det absolut mest fantastiska som kan hända att bli mamma så lämnar graviditet och amning sina spår på kroppen som inte kan bli återställda av varken träning eller genom att äta nyttig kost. Många kvinnor ser det som en naturlig process att bröst och mage börjar hänga och att överflödig hud aldrig drar ihop sig. Samtidigt kan du på grund av detta känna dig osäker i vissa sociala miljöer, i ditt sexualliv då du vill kunna känna dig attraktiv och självsäker. Det är inget konstigt att uppleva detta dilemma mellan vad du anser vara en naturlig process samtidigt som du vill må bra med dig själv.

Vissa kvinnor blir utseendemässigt inte speciellt påverkade av sin graviditet och du kan uppleva en chock kring hur din kropp har förändrats vilket gör att du börjar fundera på plastikkirurgi. De flesta av patienterna som söker sig till Gerlee har fött ett eller fler barn och tycker det är dags att unna sig själv något och att det är dags att få ta hand om sig själv.

En mamma-makeover är ofta rekonstruktiv kirurgi där avsikten är att återställa kroppen till det den en gång tidigare var. Ofta gäller det bukplastik i kombination med bröstlyft eller bröstförstoring med implantat. Åderbråck och ytliga blodkärl är även vanliga anledningar att uppsöka sig till oss efter en graviditet men fettansamlingar som inte går bort av träning som kan kräva fettsugning eller fettfrysning är minst lika vanliga.

Om det ligger i ditt intresse att återställa och förändra flera delar så tar vi alltid fram en behandlingsplan just för dig. Du får berätta vilket problemområde du prioriterar och vad du även skulle önska göra samtidigt eller i framtiden. Kombinationsingrepp påverkar även kostnaden då vi har möjlighet att offerera lägre priser till dig om du vill göra ett flertal operationer.

Komplikationer som kan uppstå

De vanligaste komplikationerna som är förekommande vid all form av kirurgi är blödning och infektion. Trots att komplikationer endast drabbar en liten del av patienter så är de viktiga att känna till. Beroende på vilka ingrepp du är intresserad av så kommer du få specifik information om just de ingrepp/en du vill veta mer kring. Under konsultationen kommer du prata med din specialist i plastikkirurgi kring just dina förutsättningar och vad som är viktigt att tänka på för dig när du väljer att göra en operation hos Gerlee. Patienter hos Gerlee uppmanas vara särskilt försiktiga när det kommer till viss typ av kost samt att alltid vara uppmärksamma på tecken som kan indikera på infektion. Närmre information och instruktioner kommer ges i samband med din konsultation. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen.