Pannlyft & ögonbrynslyft

Pannlyft & ögonbrynslyft

Alla specialister på Gerlee förstår vikten av ett lyckat resultat. Vi genomför ett stort antal pannlyft och ögonbrynslyft varje år. Våra specialister har under decennier utfört estetiska operationer i ansiktet och med erfarenheterna har unika framsteg gjorts med operationsteknikerna vi använder.

Ofta är ansiktet det första någon lägger märke till när han/hon träffar dig. Ditt ansikte visar dina känslor för omvärlden och också om du hur du har levt ditt liv och avslöjar mycket om dig. Att förstärka drag du tycker om hos dig själv, eller att vrida tillbaka klockan för att din själ ska överensstämma med ditt utseende som människor möter, har blivit väldigt vanligt.
Missnöje med delar av ansiktet på grund av skador eller på grund av att du har medfödda defekter behöver du inte leva med om det tar fokus från ditt välmående.

Många patienter upplever ett problem utan att veta att det finns en lösning till detta. Hängande ögonbryn och djupa bekymmersveck i pannan ger dig ett trött utseende som sällan stämmer med hur du känner dig. Det behöver inte längre vara på detta vis. Vid ansiktsoperationer, oavsett operationstyp, så ska du kräva högsta möjliga kompetens då det helt enkelt inte får gå fel.

Om Pannlyft & ögonbrynslyft

Kostnad & Info

Våra metoder vid pannlyft och ögonbrynslyft

Rynkor i pannan, djupa veck mellan ögonbrynen (bekymmersrynkan) och tunga ögonlock kan alla vara indikationer på att du kan behöva ett pannlyft. Att ha en tyngd från övre ögonlock kan antingen vara ett resultat av åldrande eller medfött. Olika typer av pannlyft och ögonbrynslyft finns att tillgå idag. Det vanligaste ingreppet är direkt eller indirekt ögonbrynslyft. Vilken metod som rekommenderas i just ditt fall beror på graden av ditt problem, dina anatomiska förutsättningar samt den förväntade läkningen och ärrbildningen. Det relativt enkla ögonbrynslyftet sker i lokalbedövning med eventuell sedering. Återhämtningstiden är maximalt en vecka och du behöver knappt vara borta från ditt arbete. Endoskopiska metoder (titthålskirurgi) garanterar frånvaro av generande ärr, operationerna sker i lätt narkos och återhämtningstiden är som regel kortare. Ibland kan även en enstaka rynka över näsryggen bli till ett problem. Även detta kan framgångsrikt åtgärdas med plastik som inte lämnar något ärr. Det är vanligt att man även gör pannlyft tillsammans med andra operationer som till exempel ögonlocksplastik eller ansiktslyft. Bekymmersrynkan kan man i vissa fall behandla med Botox och/eller fillers.

Komplikationer

Vad som är absolut viktigast är att man som patient följer de instruktioner som fås av Gerlee före och efter operationen. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen. Det finns specifika förutsättningar som kan förändra våra generella rekommendationer och det är därför viktigt att patienten alltid fyller i sin hälsodeklaration på ett adekvat sätt. Olika sjukdomar och sjukdomshistorik är essentiell för kliniken att känna till för att garantera din trygghet.

Vad är uppnåeligt vid pannlyft och ögonbrynslyft?

Både arvsanlag och yttre faktorer så som alkoholkonsumtion, motion, att sola mycket och viktförändringar påverkar hudens elasticitet. I takt med att hudens elasticitet minskar så börjar ansiktet uppvisa rynkor, hängighet och linjer. Om du önskar återställa ansiktet för att se piggare ut och få en slätare hud så kan ansiktslyft möjligtvis vara ett alternativ för dig.

De problem du beskriver för din plastikkirurg analyseras och vi väljer de passande ingrepp för att du ska uppnå dina önskemål. Vår starka sida bygger på vår erfarenhet från tiotusentals patienter genom åren som precis som du velat göra en förbättring. Du ska kunna möta dig själv i spegeln dagligen med ett stort leende på läpparna och kunna möta människor runt omkring dig med vakna ögon. Ansiktslyft, även känt som face lift, kombineras ofta med fettransplantation och i vissa fall även andra behandlingar. Vi skräddarsyr även ett paket med utvalda produkter för att ge rätt förutsättningar inför ett bättre och långvarigt resultat.

Varför välja oss?

Gerlee erbjuder alltid ansiktsoperationer av en oerhört hög klass. Vi gör aldrig några avkall på kvalité, slutresultat eller service, utan gör alltid det där lilla extra för våra patienter. Vi har bland landets mest erfarna kirurger av ansiktsoperationer och vi arbetar endast efter medicinskt beprövade metoder. Det viktigaste för oss är att du får ett önskvärt och hållbart resultat. Under konsultationen kommer vi gå igenom vad du förväntar dig efter operation och vi kan därefter ge dig våra behandlingsförslag som passar just dig. Du får även information om risker och komplikationer som kan uppstå. Du kommer med stor sannolikhet inte drabbas av någon komplikation vid den här typ av ingrepp men vi ser till att informera dig grundligt vid konsultationen. Vi ser till att du är så komplikationsfri som bara är möjligt. Teknikerna vi arbetar med är välutvecklade och du behöver inte oroa dig för din hälsa när du kommer som patient till oss. Vi ser även till att du har får ett attraktivt pris ifall det är fler operationer som intresserar dig.