Ansiktslyft

Ansiktslyft

Alla specialister på Gerlee förstår vikten av ett lyckat resultat. Våra specialister i plastikkirurgi har under decennier utfört estetiska operationer i ansiktet, däribland ansiktslyft, och med erfarenheterna från tusentals genomförda operationer har unika framsteg gjorts med operationsteknikerna vi använder.

Ofta är ansiktet det första någon lägger märke till när han/hon träffar dig. Ditt ansikte visar dina känslor för omvärlden och säger också mycket om du hur du har levt ditt liv och avslöjar mycket om dig. Att förstärka drag du tycker om hos dig själv eller att vrida tillbaka klockan för att din själsliga ålder ska överensstämma med ditt utseende har blivit väldigt vanligt.
Om ditt missnöje med utseende i delar av ansiktet, på grund av skador eller på grund av att du har medfödda defekter, tar fokus från ditt välmående kan du få hjälp med det.

Vid ansiktsoperationer, oavsett operationstyp, ska du kunna kräva högsta möjliga kompetens hos din plastikkirurg. Vissa associerar plastikoperationer i ansiktet med onaturliga resultat som till exempel ett uppstramat, livlöst och ”plastikopererat” ansikte. Kommer du till Gerlee  så behöver du inte oroa dig för detta. Vi eftersträvar ett naturligt resultat som återställer det som gått förlorat genom tidens inverkan på ditt ansikte. Du kommer sannolikt uppfattas av din omgivning som utvilad, avslappad och kanske även nyförälskad.

Om Ansiktslyft

Kostnad & Info

Våra metoder

Ansiktslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som utförs för att ge ett yngre utseende och släta ut hyn. Framgångsrika operationsmetoder som kombinerar åtstramning av slappa muskler och senor, fettransplantation för volymsökning och hudföryngring med peeling eller laser och fillers kan återskapa ungdomligt utseende på närmast mirakulöst sätt. Efter ett ansiktslyft är kinderna omslutna i elastiskt bandage under några dagar och en lämplig sjukskrivningstid är ungefär två veckor. Att ge ansiktet ett lyft är idag en operation som tack vare moderna narkostekniker tillåter hemgång samma dag för trygg återhämtning i hemmamiljö. Bedövningsformen varierar mellan lokalbedövning kombinerat med sedering eller narkos med kontrollerad andning. Snitten med åtföljande postoperativa ärr placeras diskret i naturliga hudveck runt öronen. Merparten av snitten sys med sk.”resorberbar” sutur som inte behöver tas bort efter operationen. Noggrant uppmätt mängd överflödig hud avlägsnas efter att den förslappade ansiktsmuskulaturen stramats åt med sk. SMAS suturer. Detta garanterar ett långvarigt resultat av ansiktslyftet med mycket diskreta ärr.

Varför välja oss?

Gerlee kan erbjuda ansiktslyftningar av en oerhört hög klass. Vi gör aldrig några avkall på kvalité, slutresultat eller service utan gör alltid det där lilla extra för våra patienter. Vi tror oss vara landets mest erfarna kirurger av ansiktsoperationer och vi arbetar endast efter medicinskt beprövade metoder. I branschen finns det ett stort antal aktörer som erbjuder ”lågpris”-lyft med olika metoder. Vi använder oss inte av ”tråd ansiktslyftning” eller föryngring av ansiktet med hjälp av radiofrekvensapparatur då vi inte anser att dessa metoder är tillräckligt bra och patienten kommer i längden inte få ett önskvärt resultat. För att ett optimalt resultat ska uppnås måste inte bara överflödigt skinn tas bort utan även åtstramning av muskler och senor måste göras, något som övriga metoder inte kan göra. Ansiktet är något som hela tiden är synligt och våra patienter är också våra ambassadörer, det är därför av yttersta vikt att både vi och patienten är nöjda med resultatet. Vi kommer även vägleda dig för att du ska få ett så hållbart resultat som möjligt utan några avkall på kvaliteten överhuvudtaget.

Du kommer med stor sannolikhet inte drabbas av någon komplikation vid den här typ av ingrepp men vi ser till att informera dig grundligt vid konsultationen. Vi ser till att att din operation blir så komplikationsfri som det bara är möjligt. Teknikerna vi arbetar med är välutvecklade och du behöver inte oroa dig för din hälsa när du kommer som patient till oss.

Vad är uppnåeligt genom att ge ansiktet ett lyft?

Både arvsanlag och yttre faktorer såsom tobaksrökning, överdrivet bruk av alkohol, bristande motion, att sola mycket och genomgångna snabba viktförändringar påverkar hudens elasticitet. I takt med att hudens elasticitet minskar så börjar ansiktet att uppvisa rynkor, hängighet och fördjupning av linjer. Om du önskar återställa ansiktet för att se piggare ut och få en slätare hud så kan ett lyft av ansiktet möjligtvis vara ett alternativ för dig.

De problem du beskriver för din plastikkirurg vid konsultationen analyseras och vi väljer det passande ingrepp för att du ska uppnå dina önskemål. Vår starka sida bygger på vår erfarenhet från tusentals patienter genom åren som precis som du velat göra en förbättring. Du ska kunna möta dig själv i spegeln dagligen med ett stort leende på läpparna och kunna möta människor runt omkring dig med vakna ögon. Ansiktslyft, även känt som facelift kombineras ofta med fettransplantation och i vissa fall även andra behandlingar. Vi skräddarsyr även ett hudvårdspaket med utvalda produkter för att ge rätt förutsättningar inför ett bättre och långvarigt resultat.

Halslyft

Visa individer drabbas tidigt av oattraktivt utseende kring halsregionen. Kort käkben med överbett, fettkudde under hakan eller kraftiga muskeltrådar som lyser genom huden är alla bidragande faktorer till detta "hänget". En relativt enkel kirurgisk behandling kan minimera eller avlägsna problemet för gott. Halslyft kan på någon timme befria dig från något du ständigt tänker på. Vid en stor ansiktslyftning brukar i regel hals även lyftas, men halslyft kan göras som ett separat ingrepp om du är nöjd med övriga delar av ansiktet.

Halslyft är en operation som ibland kallas för låg ansiktslyftning och som har en relativt kort återhämtning och kombineras ibland med hakimplantat (hakförstoring med inlägg) och/eller fettsugning på halsen eller kinderna. Skyddande förband skall beroende på operationens omfattning bäras under några dagar, dygnet runt och nattetid, under två till tre veckor.

Komplikationer

Vad som är absolut viktigast är att man som patient följer de instruktioner som fås av Gerlee före och efter operationen. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen. Det finns specifika förutsättningar som kan förändra våra generella rekommendationer och det är därför viktigt att patienten alltid fyller i sin hälsodeklaration på ett adekvat sätt. Olika sjukdomar och sjukdomshistorik är essentiell för kliniken att känna till för att garantera din trygghet. Rökningen före och efter en operation skall upphöra, detta för att bästa tänkbara förutsättningar för återhämtning skall finnas.