Viktigt Meddelande: Dr Marcus Gerlee är av hälsoskäl förhindrad tills vidare att bedriva sin verksamhet som praktiserande plastikkirurg. Patienter med akuta plastikkirurgiska problem hänvisas till närmaste plastikkirurgiska klinik. Förändrade förhållanden meddelas skyndsamt.

Fettransplantation

Fettransplantation

Fettransplantation kan användas i många olika syften och tekniken har under årtionden förändrats och förfinats. Om man på olika delar av kroppen förlorat fett, t ex av viktnedgång, graviditet eller åldrande kan det med rekonstruktiv kirurgi återställas till ursprungsformen. Det finns många fördelar att använda kroppseget fett istället för exempelvis permanenta fillers som kan ge komplikationer så som infektioner och allergiska reaktioner. Något man måste vara medveten om är att utan tillgång till fett så kan inte fett transplanteras, vilket gör att patienter som är väldigt smala inte kan genomföra denna typen av operation.

Vad som sker är att man gör en långsam fettsugning av ett förutbestämt område och därefter injiceras fettet till det ställe som patienten önskar. Body-jet tekniken för att skörda fett anses vara en av de bästa genom sin skonsamhet mot levande fett- och stamceller. Operationsresultatet blir beständigt och patienten lycklig över förändringen som operationen åstadkommit.

Body sculpting (kroppsomformning) har blivit väldigt populärt de senaste åren. Önskemål om att till exempel minska midjan eller buken och transplantera fettet till stussen är vanligt. Denna specifika operation kallas Brazilian Butt Lift och just denna operation har vunnit i popularitet tack vare sin enkelhet och spektakulära resultat. Den ökända jet set celebriteten Kardashian i USA har inte varit blyg och visat sin förstorade bakdel för hela världen. Mellanskillnaden för att göra en fettsugning och en fettransplantation är för många inte speciellt stor och de väljer därför att behålla fettet för att placera det på en annan del av kroppen.

Svar på många av dina frågor kan du få genom att läsa på denna sida, men föredrar du personlig kontakt och bedömning är du varmt välkommen att boka en tid för konsultation.

Om Fettransplantation

Kostnad & Info

Effektiva och smärtfria metoder

Vi arbetar med ett flertal olika metoder för fettransplantation beroende på patientens önskemål, förutsättningar och behandlingsområde. Mindre fettransplantationer i till exempel ansikte görs för hand med kanyl och gäller det en stussförstoring eller bröstförstoring så använder vi ofta av extra utrustning. På kliniken använder vi oss av den senaste Body-Jet metoden vilket är en världsledande metod för att transplantera fett. Metoden lämnar endast ytterst små ärr (instickshål) som snabbt försvinner och operationen görs med 100% naturligt material. Man är i regel relativt smärtfri efter denna typ av behandling och är hemma efter endast ett par timmar från det att ingreppet är färdigt.

Din specialist i plastikkirurgi kommer tillsammans med dig komma fram till vad som passar dig bäst utifrån dina önskemål och förutsättningar. Att tänka på är att om du går ner kraftigt i vikt så finns det även en risk att områden som fett blivit transplanterat till även minskar.

Varför välja oss?

Oavsett vilken teknik som du önskar ska användas så kommer du tillsammans med din specialist i plastikkirurgi komma fram till vad som passar dig bäst under konsultationen. Då vi vet att teknikval och dina förutsättningar spelar stor roll är vår långa erfarenhet viktig i ditt beslut. Vi har en lång samlad erfarenhet på kliniken, vissa av våra specialister har följt med och utvecklat tekniker för fettransplantationer redan sedan tidigt 90-tal. Du kommer med stor sannolikhet inte drabbas av någon komplikation vid den här typ av ingrepp men vi ser till att informera dig grundligt vid konsultationen. Vi ser till att du är så komplikationsfri som bara är möjligt. Teknikerna vi arbetar med är välutvecklade och du behöver inte oroa dig för din hälsa när du kommer som patient till oss. Vi ser även till att du har får ett attraktivt pris utfall du väljer att genomföra ingreppet ytterligare.

Vad är uppnåeligt genom fettransplantation?

Metoden är relativt enkel. Den består i att fett tas från ett område och injiceras sedan till en annan plats på kroppen där det finns ett behov av mer fyllighet/volym. Fettransplantation passar bland annat för läppförstoring, förstoring av kindben, utjämning av mindre eller större gropar i huden eller på kroppen efter tidigare operationer eller skador.

Fettransplantation kan användas för bröstförstoring med eget fett, stussförstoring, kroppsomformning, vid ansiktslyftning samt vid andra rekonstruktiva och föryngrande ingrepp. Många gånger använder man även kroppseget fett till andra typer av operationer. I regel används fettransplantation för stussförstoring för den yngre generationen och i de fall man använder tekniken på äldre patienter är det många gånger i samband med ansiktslyft eller för att återskapa volym som gått förlorad i ansiktet. Både yngre och äldre brukar visa intresse för bröstförstoring med eget fett. Läppförstoring med eget fett är även intressant för många som vanligtvis använder fillers.

Trots att alla fettceller inte överlever så är det ett väldigt hållbart och bestående ingrepp som dock kan behöva flera behandlingar innan ett önskvärt resultat uppnås.

Skäl att genomföra ett ingrepp med eget fett kan vara dels för att undvika icke kroppsegna material. Att man samtidigt kan bli av med problemområden såsom buk eller höfter vid önskemål om en större stuss är en bra motivation för många. Man kan vanligtvis minska omfång kring tex. Mage, höfter eller lår. Det viktigaste är att du förstår att grundförutsättningarna spelar en stor roll och med hjälp av vår expertis kan vi göra det bästa utifrån dessa samt dina önskemål.

Riskerna vid den här typen av ingrepp är väldigt små men det är viktigt att du känner till dessa så du har möjlighet att minimera chansen att drabbas. Vilka alternativa metoder som gäller för just din del kommer att visa sig på konsultationen där en specialistläkare kan göra sin bedömning.

Komplikationer

Vad som är absolut viktigast är att man som patient följer de instruktioner som fås av Gerlee före och efter operationen. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen. Det finns specifika förutsättningar som kan förändra våra generella rekommendationer och det är därför viktigt att patienten alltid fyller i sin hälsodeklaration på ett adekvat sätt. Olika sjukdomar och sjukdomshistorik är essentiell för kliniken att känna till för att garantera din trygghet.