Viktigt Meddelande: Dr Marcus Gerlee är av hälsoskäl förhindrad tills vidare att bedriva sin verksamhet som praktiserande plastikkirurg. Patienter med akuta plastikkirurgiska problem hänvisas till närmaste plastikkirurgiska klinik. Förändrade förhållanden meddelas skyndsamt.

Intimkirurgi

Intimkirurgi

Hos Gerlee genomför vi sedan flera år tillbaka intimkirurgiska ingrepp på kvinnor där vi anser att det finns en medicinsk indikation för ingreppet. Intimkirurgi är ett samlingsnamn för ett flertal olika ingrepp men vanligtvis så menar man blygdläppsförminskning (reduktion av labia minor), clitorislyft (reduktion av hudkappa) och slidförsnävning (”vaginal tightning”)
Att ha problem med den mest intima delen av din kropp är inte något endast du är drabbad av utan problemet finns hos många kvinnor. Att känna obehag vid användande av vissa klädesplagg, att ha fysiska och sexuella besvär vid samlag, och vid andra fysiska övningar eller psykiska besvär på grund av avvikande utseende är något som är utbrett/känt sedan länge och i takt med att information kring att ingreppet är möjligt att genomföra så har även efterfrågan ökat dramatiskt. Oregelbundenheter i utseendet av blygdläpparna kan leda till skador på grund av skav.
Skäl till din önskade operation kan avse asymmetrier som är medfödda och avvikelser som uppstått i senare skede, till exempel vid förlossning. Du behöver inte ha ett begränsat sexliv eller problemfylld vardag. Hos Gerlee har vi hjälpt många kvinnor att överkomma sina problem.

När du söker specialister i plastikkirurgi hos oss, kommer dessa, med lång erfarenhet, att möta dig med den respekt och den förståelse du förtjänar. Du ska inte behöva skämmas eller ha men av problem som går att lösa och detta ser vi till.

Svar på många av dina frågor kan du få genom att läsa på denna sida. Om du föredrar personlig kontakt och hellre bokar en tid för konsultation på telefon eller hos kliniken så ordnar vi självklart detta. Vi ser gärna att du kontaktar oss vid frågor eller önskemål.

Om Intimkirurgi

Kostnad & Info

Vad du kan förvänta dig

Blygdläppsförminskning görs antingen som ett ensamt ingrepp men många gånger i samband med andra ingrepp såsom bröstförstoring. När ingreppet görs ensamt brukar det ske under sedering men operationen är även möjlig att genomföra under full narkos. Du kommer kunna gå hem samma dag men du kommer uppleva en svidande känsla i ett par dagar till en vecka. Du behöver inte komma tillbaka för stygntagning då vi använder resorberbara suturer men vi önskar att alla våra patienter kommer för kontroll. Vi rekommenderar också att du håller dig ifrån sexuell aktivitet i fyra till sex veckor efter operationen. Resultatet är förutsägbart och under din konsultation kommer din plastikkirurg att förklara för dig vad du kan förvänta dig utifrån dina önskemål.

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och ömhet. Detta är värst andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Under denna period är det av största vikt att du tar det lugnt. Du får med dig smärtstillande medicin hem och efter en vecka kommer du på återbesök för en kontroll.

Varför göra en förändring?

För att kunna ha ett normalt sexliv, att undvika smärta eller för att må psykiskt bra finns det möjlighet att rekonstruera ditt könsorgan. Om du upplever svårigheter i sexuallivet, att det skaver mellan benen i din vardag så försöker vi komma fram till en lösning under din konsultation som passar just dig. Lyft av klitoris (dehooding) samt fettsugning av venusberg kan även vara aktuellt vid en operation för ett så optimalt resultat som möjligt. Operation på de yttre delarna av könsorganet som görs är blyggläpsförminskning vilket i regel görs i samma seans som ett lyft av klitoris.

Riskerna vid den här typen av ingrepp är väldigt små men det är viktigt att du känner till dessa så du har möjlighet att minimera chansen att drabbas. Vilka alternativa metoder som gäller för just din del kommer att visa sig på konsultationen där en specialistläkare kan göra sin bedömning.

För patienter som ska genomföra intimkirurgi det mängder med information att ta in från olika källor. Vi har sammanställt det viktigaste för dig att känna till inför din operation.

Komplikationer

De vanligaste komplikationerna som är förekommande vid all form av kirurgi är blödning och infektion. Trots att komplikationer endast drabbar en liten del av patienter så är de viktiga att känna till. Beroende på vilka ingrepp du är intresserad av så kommer du få specifik information om just de ingrepp/en du vill veta mer kring. Under konsultationen kommer du prata med din specialist i plastikkirurgi kring just dina förutsättningar och vad som är viktigt att tänka på för dig när du väljer att göra en operation hos Gerlee. Patienter hos Gerlee uppmanas vara särskilt försiktiga när det kommer till viss typ av kost samt att alltid vara uppmärksamma på tecken som kan indikera på infektion. Närmre information och instruktioner kommer ges i samband med din konsultation. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen.