Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Ansiktets ögonregion drar till sig omgivningens uppmärksamhet, det utgör vad vi kallar en ”kontaktyta” som endast nödtorftigt kan förskönas med glasögon eller smink. Ögonlocksplastik är ett av de vanligaste ingreppen som görs hos Gerlee då många känner att helhetsintrycket av ansiktet är viktigt.

Att operera bort hängande ögonlock eller påsar under ögonen är nyttigt och tacksamt för såväl yngre individer med medfödda defekter som för äldre patienter med åldersorsakade förändringar. Att ha öppen blick och alert utseende kan vara värt mycket för hur du mår.
Att uppfattas som mycket äldre än vad man är eller känner sig eller att ha överflödigt skinn som gör att du måste spänna upp ögonen är psykiskt och fysiskt påfrestande.

Påsar eller tunga ögonlock kan på ett enkelt sätt avlägsnas utan att du behöver riskera din fysiska hälsa. Ögonlocksoperation är en av de operationer som hör till de mest tacksamma typen av operation. Den innebär även kort konvalescens och resultatet är väldigt förutsägbart.

Ögon som är dolda av hängande hudpåsar ger dig ett trött utseende oavsett om du är utvilad eller inte.
En specialvariant av ögonlocksoperation är en ändring av ögats form, speciellt efterfrågat av asiatiska patienter som önskar ett mer västerländskt utseende.

Klicka på länken ”Preliminär bedömning” nedan för att komma till information om hur du kan sända oss bilder på bästa sätt för en första bedömning.

Om ögonlocksplastik

Kostnad & Info

Våra metoder

Specialisterna i plastikkirurgi hos Gerlee är alla vana vid de metoder som är vetenskapligt och medicinskt beprövade. På konsultationen får du höra vad som lämpar sig bäst för dig samt vad man kan förvänta sig för resultat utifrån den metod som valts för just dig. Den valda tekniken skall bestämmas av dina behov och ditt önskemål tillsammans med din specialist i plastikkirurg.

Ögonlocksoperationen görs i regel med sedering och tar mellan 30 till 60 minuter. Efter en stunds vila är du redo att gå hem. Snitten läggs diskret och på ett sådant sätt att de inte ska kunna uppfattas av någon utomstående. Vid operation plockas ofta fett kring ögonen bort eller transplanteras från till exempel övre till nedre del för att du ska få ett så optimalt och estetiskt tilltalande resultat som bara är möjligt. Huden sträcks ut vilket innebär att du under första tiden efter din ögonlocksplastik kan känna att det spänner något, men operationen och efterförloppet är smärtfritt och inga starka smärtstillande behövs. En kylande kompress ska användas efter operationen då blåmärken uppstår och detta minskar förekomsten av blåmärken och svullnad. Efter cirka fem dagar tas stygnen bort och du kan efter ytterligare ett par dagar använda foundation för att täcka eventuella blåmärken. En god idé är att ta med ett par solglasögon för att dölja ögonpartiet direkt efter operation.

Komplikationer

Vad som är absolut viktigast är att man som patient följer de instruktioner som fås av Gerlee före och efter operationen. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen. Det finns specifika förutsättningar som kan förändra våra generella rekommendationer och det är därför viktigt att patienten alltid fyller i sin hälsodeklaration på ett adekvat sätt. Olika sjukdomar och sjukdomshistorik är essentiell för kliniken att känna till för att garantera din trygghet.

Varför göra en ögonlocksplastik?

Oavsett om du önskar att förändra ögonens form, ta bort påsar under ögonen eller vill få bort överflödigt skinn på de övre ögonlocken så kan en ögonlocksplastik vara aktuell för dig. Det är en operationstyp som genomförs av både män och kvinnor i både ung ålder samt hos äldre. Då du i kontakt med människor ofta har mycket fokus på ögonområdet så kommer du inte bara se yngre ut utan även troligtvis känna dig yngre. När hudens elasticitet försämras med åldern så ökar hudöverskott ovan och under ögonen, minskad fettansamling kring ögonen gör också att dina ögon ser mer utåtbuktande ut. Trivs du inte med detta så kommer en av våra specialister i plastikkirurgi rekommendera den bästa behandlingen för din del. Vi har bland de mest erfarna plastikkirurgerna i landet på vår klinik som har årtionden med erfarenhet bakom sig vid ansiktsoperationer vilket innefattar ögonlocksplastik.

Varför välja oss?

Våra kirurger är bland de mest erfarna kirurgerna i Sverige och vi arbetar endast efter medicinskt beprövade metoder. På Gerlee ser vi alltid till din trygghet som det viktigaste. Det fina med en ögonlocksplastik är att effekten är bestående i decennier, konvalescensen kort och risken för komplikationer närmast obefintlig förutsatt att ingreppet utförs av specialistkompetent plastikkirurg med god erfarenhet av estetisk plastikkirurgi.

Ansiktet är något som hela tiden är synligt och våra patienter är också våra ambassadörer, det är därför av yttersta vikt att både vi och patienten är nöjda med resultatet. Vi kommer även vägleda dig för att du ska få ett så hållbart resultat som möjligt utan några avkall på kvaliteten överhuvudtaget.

Du kommer med stor sannolikhet inte drabbas av någon komplikation vid den här typ av ingrepp men vi ser till att informera dig grundligt vid konsultationen. Vi ser till att du är så komplikationsfri som bara är möjligt. Teknikerna vi arbetar med är välutvecklade och du behöver inte oroa dig för din hälsa när du kommer som patient till oss.