Bröstförstoring med fett

Bröstförstoring med fett

Bröstförstoring med eget fett är inte en nyhet i sig men tekniker har förfinats vilket innebär att en större del fettceller överlever vid en transplantation. Metoden är inte bara lämplig för modesta bröstförstoringar utan ger även möjligheten att göra asymmetriska bröst mer lika. Metoden passar för de patienter som inte önskar implantat men ändå vill förstora brösten en halv kupa till en hel kupa.
Önskar man ytterligare förstoring efter sin första operation kan man genomföra behandlingen ytterligare gånger. Metoden innebär också att du kan bli av med kroppseget fett där du har fettdepåer som inte önskas. Fett från flanker, mage eller lår kan transplanteras till bysten istället för att inte återanvändas som vid en enkel fettsugning.

Vi använder oss bland annat av Body-Jet metoden, vilket är en världsledande metod för att transplantera fett. Metoden lämnar endast ytterst små ärr (instickshål) som snabbt försvinner och operationen görs med 100% naturligt material.

Svar på många av dina frågor kan du få genom att läsa på denna sida. Om du föredrar personlig kontakt och hellre bokar en tid för konsultation på telefon eller hos kliniken så ordnar vi självklart detta. Vi ser gärna att du kontaktar oss vid frågor eller önskemål.

Klicka på länken ”Preliminär bedömning” nedan för att komma till information om hur du kan sända oss bilder på bästa sätt för en första bedömning av vad vi eventuellt kan göra för dig. Inför bröstoperation behövs dock alltid ett möte med en genomgående konsultation.

Om Bröstförstoring med fett

Kostnad & Info

Effektivaste och smärtfriaste metoden

Specialisterna i plastikkirurgi hos Gerlee är alla vana vid de metoder som är vetenskapligt och medicinskt beprövade. Bröstförstoring med eget fett kan antingen göras genom att injicera fett för hand eller med hjälp av en maskin. På Gerlee använder vi oss bland annat av den senaste Body-Jet tekniken för att en så stor mängd fett som möjligt ska överleva. Denna metod lämnar även dig som patient i princip smärtfri.

Din specialist i plastikkirurgi kommer tillsammans med dig komma fram till vad som passar dig bäst utifrån dina önskemål och förutsättningar. Trots att den vanligaste formen att bröstförstoring sker med implantat finns det en relativt stor patientgrupp som inte önskar implantat i kroppen. Att kroppseget material används kan för dessa patienter vara det avgörande om de vill göra operationen eller inte. Vid många andra operationer som stussförstoring/ rumpförstoring, läppförstoring, föryngring av ansikte, med mera, så används även metoden med fettransplantation.

Att tänka på är att om du går ner kraftigt i vikt så finns det även en risk att brösten blir mindre efter transplantationen. Det är även viktigt att förstå att vid önskemål om en stor storleksförändring så är inte bröstförstoring med eget fett det bästa alternativet.

Komplikationer

Vad som är absolut viktigast är att man som patient följer de instruktioner som fås av Gerlee före och efter operationen. Vi använder informerade samtycken och operationsavtal som våra patienter skriftligt får ta del av samt att vi muntligt informerar kring komplikationer under konsultationen. Det finns specifika förutsättningar som kan förändra våra generella rekommendationer och det är därför viktigt att patienten alltid fyller i sin hälsodeklaration på ett adekvat sätt. Olika sjukdomar och sjukdomshistorik är essentiell för kliniken att känna till för att garantera din trygghet.

Varför förstora mina bröst med eget fett?

Oavsett om du förstorar dina bröst med implantat eller med eget fett så kan bröstförstorande operation användas i flera syften, allt beroende på dina personliga önskemål. Det kan handla om ren volymökning (bröstförstoring), formförändring (smala/tuberösa bröst görs bredare), lyft (hängigheten motverkas) eller kombination av alla tidigare uppräknade önskemål.

Ytterligare skäl att genomföra det med eget fett kan vara dels för att undvika icke kroppsegna material i kroppen. Att du samtidigt kan minska omfång kring mage, höfter eller lår är även attraktivt om dessa områden är problem områden för dig. Små/ojämna bröst kan orsaka dig psykiskt lidande, likaså fettdepåer som inte går att träna bort kan göra det. Fettransplantationer kan även göras i kombination med implantation, detta om du skulle önska mer fyllighet vid tex. klyftan eller ovanför brösten. Det viktigaste är att du förstår att grundförutsättningarna spelar en stor roll och med hjälp av vår expertis kan vi göra det bästa utifrån dessa samt dina önskemål.

Riskerna vid den här typen av ingrepp är väldigt små men det är viktigt att du känner till dessa så du har möjlighet att minimera chansen att drabbas. Vilka alternativa metoder som gäller för just din del kommer att visa sig på konsultationen där en specialistläkare kan göra sin bedömning.

För patienter som ska genomföra en bröstförstoring med eget fett finns det mängder med information att ta in från olika källor. Vi har sammanställt det viktigaste för dig att känna till inför din operation.

Varför du ska välja oss

Oavsett vilket teknik som du önskar ska användas så kommer du tillsammans med din plastikkirurg komma fram till vad som passar dig bäst under konsultationen. Då vi vet att teknikval och dina förutsättningar spelar stor roll är vår långa erfarenhet viktig i ditt beslut. Vi har en lång samlad erfarenhet på kliniken, vissa av våra specialister har följt med och utvecklat tekniker för fettransplantationer redan sedan tidigt 90-tal. Du kommer med stor sannolikhet inte drabbas av någon komplikation vid den här typ av ingrepp men vi ser till att informera dig grundligt vid konsultationen. Vi ser till att du är så komplikationsfri som bara är möjligt. Teknikerna vi arbetar med är välutvecklade och du behöver inte oroa dig för din hälsa när du kommer som patient till oss. Vi ser även till att du har får ett attraktivt pris utfall du väljer att genomföra ingreppet ytterligare gång.