Boka online

Hudproblem

Problem med huden

Huden har många funktioner förutom det estetiska. Huden reglerar bland annat kroppstemperaturen och skyddar mot skadlig UV-strålning och uttorkning. Dessutom är huden ett känselorgan. En frisk hy är viktigt för de flesta och ens hy är något man visar ofta. En del hudproblem går lätt att behandla och dyker bara upp tillfälligt medan andra är mer komplexa och vissa till och med är kroniska. Huden består av tre stycken lager som kallas för överhuden, läderhuden och underhuden. I cellskiktet finns det pigment som ska skydda mot solens UV strålning och solar man för mycket kan pigmentfläckar uppstå. En frisk och fräsch hy kan kräva att man ändrar på sin kost och allmänt ändrar på sitt sätt att leva. Då huden är ett viktigt organ så ska man ta hand om sin hy på ett så bra sätt som möjligt. Vi har ett flertal olika behandlingar som kan hjälpa dig med dina hudproblem vare sig det gäller behandling av åldrad, solskadad, hyperpigmenterad hud, acne, rosacea med mera.
För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud på ett adekvat sätt. Vi hjälper dig att sätta upp en behandlingsplan för hur vi ska komma till bukt med dina problem. Din hudterapeut och vid behov läkare, kommer tillsammans med dig fram till, vilken behandling som kan tänkas vara lämplig. Är du osäker vid kring vilken problematik du har med din hy så kan du börja med en konsultation.

Boka tid Läs mer om Hudproblem

Notera vänligen att mail kontakt med kliniken skall ske på svenska eller engelska.
Please use Swedish or English to contact us by mail.
الرجاء المراسلة باللغة السويدية أو الأنكليزية.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
‎+46 (0) 10 10 10 900
info@gerlee.se

Om Hudproblem

Kostnad & Info

  • Behandlingstid Beroende på behandlingstyp
  • Efterkontroll Vid behov
  • Pris Beroende på behandlingstyp

Behandling av akne

Det finns många olika typer av akne och förekomsten av akne kan uppstå av flera anledningar. De allra flesta har någon gång under livet problem med akne men för många så går det över utan någon form av läkemedel eller behandling. Under ditt besök hos Gerlee kommer en analys att göras för att se om vi kommer kunna avhjälpa dina problem och på vilket sätt detta ska göras. Genomgår du redan en medicinsk behandling mot din akne så ska du fortsätta med denna och visar det sig att den inte fungerar så kontakta då Gerlee för en genomgång kring din hy.

Vi rekommenderar i första hand inte starka mediciner för att få bukt med din akne då de preparat som finns på marknaden även dras med bieffekter. Vid lättare till medelproblem med akne så gör vi ofta en peelbehandling så gamla och skadade celler försvinner samt orenheter som finns i porerna. Därefter använder vi kemisk peeling för att minska inflammationen. De ämnen som finns i produkterna vi använder är betydligt starkare än de som får säljas i affären och det är därför viktigt att dessa hanteras under ansvar av läkare på kliniken och av välutbildade hudterapeuter som specialiserat sig inom dessa produkter.

Behandling av Rosacea

Rosacea är en kronisk hudsjukdom som ger knottror, inflammerade utslag, rodnad och ytliga blodkärl och är en kronisk sjukdom. Symtomen visar sig oftast vid pannan, kinderna, hakan och näsan. Både kost, miljö, alkohol, levnadssätt och användande av felaktiga produkter kan påverka rosacean negativt. Hos Gerlee kan vi minska dina problem av rosacea genom speciellt utvalda hudvårdsprodukter. Vad som passar dig bäst kommer att diskuteras under ditt besök hos oss. Rosacea går aldrig att bota helt, men kan behandlas tillfälligt och förebyggas. Behandlingen ser olika ut beroende på vilken typ av rosacea du har.

Behandling av hyperpigmentering

Hyperpigmenteringar uppstår av olika skäl. Solen är en starkt bidragande faktor för de flesta och med åldern utvecklas ofta så kallade Lentigo Solaris-solfräknar. Solfläckarna kan sitta över hela kroppen men ofta i ansiktet. Fläckarna är i regel ofarliga och vanligen ljusbruna samt mycket små från början men kan växa sig större. Melasma är en mer utbredd pigmentering i stora delar av ansiktet, ofta på överläppen och panna. Pigmenteringen framträder tydligare vid solning. När melasma förekommer är det ofta hormonellt betingat.
Vi behandlar hyperpigmentering med kemisk peeling och resultatinriktat hudvårds produkter.
Solexponering är den största orsaken till hyperpigmentering, eftersom det är solljuset som sätter igång produktionen av melanin till att börja med. Hyperpigmentering kan också uppstå av andra skäl och kan behöva läkemedelsbehandling.

Andra hudproblem

Hos Gerlee behandlar vi en stor mängd olika hudproblem. Om du känner dig osäker eller orolig kring din problemhy är du välkommen att kontakta oss. Vi har nära samarbeten med hudläkare om vi inte har möjlighet att avhjälpa ditt problem på kliniken.