Boka online

Botox

Botox

Botox är ett namn på ett läkemedel som innehåller Botulinum A. Fler namn som Azzalure och Vistabel innehåller Botulinum A och fungerar på samma sätt. Det är en väldigt effektiv behandling som är medicinskt beprövad. Läkemedlet fungerar som så att muskulaturen tillfälligt slappnar av. När du utför mimik så använder du muskler i ansiktet vilket i sin tur skapar rynkor. Genom att använda botox kan man behandla rynkor som orsakats av detta. Rynkor som blir effektivast behandlade med Botox / Azzalure / Vistabel är bland annat de rynkor mellan ögonen som även kallas för bekymmersrynkor. Andra behandlingsområden där botox effektivt kan användas är rynkor i pannan, rynkor runt munnen och käkområdet samt rynkor vid ögonens utkant (kråksparkar).

Behandlingsresultatet varar mellan 3-6 månader och kan upprepas vid behov. Eventuella biverkningar är få och innefattar huvudvärk och att man kan känna sig lite tung i huvudet. Framför allt är där ingen återhämtningstid efter behandlingen så du är fullt presentabel för dina vänner när du går nybehandlad från oss.

Boka tid Läs mer om Botox

‎+46 (0) 10 10 10 900
info@gerlee.se

Om Botox

Kostnad & Info

  • Konsultation 500:- (ingår i priset för behandlingen)
  • Behandlingstid 10 till 25 minuter
  • Efterkontroll Självkontroll
  • Pris: fr. 2500 kr

Botoxbehandling?

Behandlingen tar ofta inte längre än 20 minuter och innan resultatet visar sig tar det vanligtvis några dagar, men för fullständig effekt räknar man 10-14 dagar. Botoxbehandlingen är icke-invasiv och du behöver inte vara hemma för att återhämta dig utan detta kan göras under din lunchrast eller efter arbetet och du kan omedelbart gå och genomföra andra aktiviteter.

Då effekten inte är permanent behöver man vanligtvis göra om sin behandling ungefär två till tre gånger per år. Studier har också visar att genomföra Botoxbehandling fler gånger ger ett mer långvarigt resultat och förlängd effekt av läkemedlet.

Att tänka på före och efter Botoxbehandling

När du gör din injektionsbehandling hos Gerlee Plastikkirurgi så får du vänligen berätta om det är din första gång och om du har några sjukdomstillstånd du tror att vi kan behöva känna till. Du kommer få information kring behandlingen och även muntlig information kring hur du ska sköta dig efteråt.
Du ska inte ha någon pågående infektion i kroppen och eller heller vara gravid eller amma. Äter du blodförtunnade läkemedel så kan du enklare få blåmärken av den tunna nål vi använder. Önskar du så får du även använda Emla-salva på apoteket och smörja på området som ska bli behandlat ungefär en timme innan din inbokade tid. Se även till att inte träna samma kväll som du ska behandlas med botox och inte heller basta. Undvik även att massera behandlingsområdet denna dag och använd inte smink på det behandlade området förrän det har gått sex timmar från ditt behandlingstillfälle.