Vanliga frågor Ansiktsoperation

Vanliga frågor Ansiktsoperation

Vi har här samlat vanliga frågor som rör en plastikoperation i ansiktsregionen. Har du frågor som inte blivit besvarade så kontakta oss vänligen för svar eller boka en konsultationstid hos en av våra specialister i plastikkirurgi.

Preliminär bedömning Läs mer om Vanliga frågor ansiktsoperation

Notera vänligen att mail kontakt med kliniken skall ske på svenska eller engelska.
Please use Swedish or English to contact us by mail.
الرجاء المراسلة باللغة السويدية أو الأنكليزية.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
‎+46 (0) 10 10 10 900
info@gerlee.se

Om Vanliga frågor ansiktsoperation

Kostnad & Info

  • Vanligaste operation i ansiktet? Ögonlocksplastik och näsplastik
  • Blir jag sövd? I de allra flesta fallen blir man sederad
  • Hur länge blir jag sjukskriven? I regel 1 vecka

Vilka operationer utförs i ansiktet?

Den vanligaste orsaken till att vilja förändra ansiktets utseende, bland våra patienter, är önskan om rätta till en deformitet eller återställa vad åldrandet förändrat. Med sofistikerade tekniker och lång erfarenhet ligger Gerlee Plastikkirurgi i framkant när det kommer till ansiktsoperationer. Resultaten är långvariga och återhämtningstiden är i regel relativt korta när man väljer plastikkirurgi som behandlingsalternativ i ansiktsregionen. Ingrepp såsom ögonlocksplastik, ansikstlyft och pann/ögonbrynslyft är plastikkirurgiska ingrepp som är vanligt förekommande för att förhindra åldrandet. Andra vanligt förekommande ingrepp såsom näsplastik, öronplastik, hakförstoring är exempel på estetiska operationer som utförs för att reducera missnöje kring det medfödda utseendet.
Det vanligaste ingreppet är ansiktslyft, tätt åtföljt av ögonlocksplastik, oftast i kombination. Även pannlyft/ögonbrynslyft förekommer ofta. Örontillbakasättningar kan vara aktuella i alla åldersgrupper. Näsplastiker av varierande slag utgör en egen grupp där vi alltid konsulterar en erfaren öron-näs-hals specialist som rutinmässigt bistår vid större operationer.

Blir jag sövd vid operationen?

Helnarkos är aktuellt vid större näskirurgi och pannlyft. Om du är rädd för narkos så är detta något du kan prata med din plastikkirurg om. Det är inte ovanligt att man är rädd för narkos men det är oftast på felaktiga grunder denna rädsla finns. Under konsultationen kommer man fram till vad som är passande för dig under din operation. Övrig ansiktskirurgi görs i de flesta fallen med s.k. intravenös sedering (lugnande spruta) kompletterad med lokalbedövning. Adekvat mängd av lugnande och smärtstillande medel garanterar Dig smärtfrihet både under och efter ingreppet.

Gör det ont att bli opererad?

Lokalbedövningen injiceras alltid efter att patienten fått lugnande och smärtstillande mediciner; dessa ger mindre minnesförlust för själva ingreppet och smärtfrihet. Efter operation får man beroende på vilken operation som genomförts adekvat med smärtstillande för att ge dig en så smärtfri återhämtning som möjligt.

Har jag förband efteråt?

Det hela beror på vilken/vilka operationer du ska genomföra hos oss. Ögonlocksoperationer kräver inget förband. Efter ett ansiktslyft är kinderna omslutna i elastiskt bandage under några dagar medan näs- och öronoperationer kräver stödbandage under någon vecka. Du får även närmre instruktioner kring hur ditt förband ska användas efter din operation hos oss.

Hur länge är jag sjukskriven/arbetsoförmögen?

Svullnader och blåmärken uppstår i regel efter en operation i ansiktet. Vanligtvis kan man återgå till dagliga sysslor inom 1 vecka efter en operation i ansiktet,efter ett ansiktslyft kan det dock ta cirka 10-14 dagar innan man är presentabel. Varierande grad av blåmärken kan uppträda. Detta kan lätt döljas med smink eller solglasögon.

När kommer jag på kontroll?

Direkt efter operationen träffas vi inom en vecka. Skulle det behövas ytterligare kontroller efter det så avtalar vi ytterligare tider. Slutkontrollen infaller mellan 6-12 månader postoperativt. Patienter som genomgår operation så som ansiktslyft eller ögonlocksplastik hos oss på Gerlee Plastikkirurgi erbjuds att ingå i vårt unika hudvårdsprogram för att bättra på effekten av din operation.